Életrajz

Szerző képe

Budai Lotti

Budai Lotti vagyok, író, utazó és örök kíváncsi. 

2011-ben diplomáztam az ELTE jogi karán, de a jogban sosem találtam meg azt a nagybetűs HIVATÁST, amit meglelni valamennyien áhítozunk életünk során. Így a diploma után az útkeresés évei következtek. Tanultam művészettörténetet, divattervezést, s még számos más próbálkozásom volt, hogy megtaláljam igazi önmagamat, a saját utamat. Mindeközben az irodalom és a történelem iránti rajongásom csendesen, visszahúzódva várakozott a háttérben, hogy végre meghalljam hívásukat. Ez a pillanat végül egy nyári délutánon, több tízezer oldalnyi történelmi regény elolvasása után jött el, mikor is épp sem a polcon, sem a könyvesboltokban nem találtam azt a könyvet, amit akkor olvasni szerettem volna. Gondoltam hát egy merészet, és írni kezdtem egy regényt… S abba sem hagytam, amíg mind a nyolcszáz oldal ki nem szaladt az ujjaim alól. Ez lett A Borostyánszemű, egy kétkötetes történelmi regény, amely a Napkirály intrikákkal teli udvarába és a Mérgezési Botrány néven elhíresült bűnügysorozat korába kalauzolja az olvasót.

Új könyvem, az Ágyas és úrnő immáron az Álomgyár gondozásában jelenik meg, s a Dicsőséges Forradalom Angliáját, illetve a nagy mogulok Indiáját, s veszélyekkel teli háremét tárja a történelmet és izgalmakat szerető olvasók elé.

Regényeimben igyekszem könnyed formában bemutatni a különböző korok és helyek történetének színes szövetét, amelybe a történelmi hűséget szem előtt tartva fonódnak bele, kuszálódnak össze, majd simulnak ki szereplőim életének fonalai. Így műveimet elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik a szórakoztató, szerelemmel, romantikával és kalandokkal teli történelmi regényeket, amelyek kiválóan alkalmasak arra, az olvasófotelünkből egy egészen más világba repítsenek minket. Egy világba, ahol megelevenednek előttünk a legnagyobb uralkodók fényőzű palotái, s ahol szinte magunk is hallani véljük az udvarhölgyek suhogó lépteit, az ablakmélyedésekben pletykálkodó udvaroncok sutyorgását vagy éppen a császári ágyasok bokaláncainak csilingelését…