Van-e arcunk? Kik is vagyunk? Volt-e már könyv a kezünkben? Ez itt a kérdés! Tessék!

Gönczi Péter vagyok, 1985-ben születettem Budapesten, jelenleg is itt élek feleségemmel és 2015 nyarán született kislányommal és 2018 tavaszán született kisfiammal. Kéttannyelvű középiskola után a Modern Üzleti Tudományok főiskoláját választottam, melyhez azóta is rendületlenül ragaszkodom.

Több munkahelyen is dolgoztam (Apple, LiftReklám, ECJS, Vizeum médiaügynökség, MediaSales), mielőtt az Ulpius-ház Könyvkiadóhoz kerültem stratégiai igazgatóként. A könyveket itt szerettem meg igazán. Szintén itt fedeztem fel, hogy milyen nehéz bárkinek kiadni könyvet, amibe oly’ sok energiát fektetett. Remélem, hogy az Álomgyár segítségével több és több szerző kaphatja meg a lehetőséget, hogy teljesüljön az álma.

Kedvenc könyv: J. D. Salinger – Zabhegyező


Nagypál Viktor vagyok, aki vagyok… ’84-ben születtem, amikor még a nagy álmok is!

Kétnyelvű érettségit tettem 2002-ben, a Gödöllői Campus 2006-ban vetett ki magából egy mérnöki diplomával. Azóta rendezvények szervezéséből és reklámkampányok kitalálásából élek (nagy lábon).

Hiszem, hogy emberként az a feladatunk, hogy olyan dolgokat hozzunk létre, amik hatással vannak a Világra.
Írd le, hogy Te mit gondolsz, és mi megmutatjuk a Világnak!

Kedvenc könyv: Mérei Ferenc és V. Binét Ágnes – Ablak-Zsiráf


Barna Eszter vagyok, 1988-ban születtem. Végzettségem szerint munkapszichológus vagyok. Angliában kezdtem egyetemi képzésemet, majd itthon a Műszaki Egyetemen szereztem meg a mesterképzést. Dolgoztam vállalati szférában, többek között, mint fejvadász, szervezetfejlesztő, valamint HR-es.

Jelenleg kisbabámmal vagyok otthon, miközben az Álomgyár csapatát erősítem, mint foreign rights manager. Megkeressük a legjobb nemzetközi könyveket, amikkel szeretnénk minél több felejthetetlen olvasási élményt szerezni nektek.

Kedvenc könyv: Jodi Picoult – House Rules


bemutatkozas-judit-crop

Kalocsai Judit vagyok, 83-ban születtem egy napsütéses nyári napon.

Az írás és olvasás szeretete nálam genetikai örökség, ezért sosem volt kérdés az irány. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán végeztem magyar szakon, szerkesztői ismeretek minoron.

Több más könyvkiadó és egyéb íráshoz kötődő munkahely után – egy gyerekkori ismeretség megújításának köszönhetően – 2014 októberében találtunk egymásra az Álomgyár Kiadóval. Azóta szerkesztek álomgyáros könyveket. Nagy öröm számomra, hogy így nemcsak a kéziratok könyvvé varázsolásában vehetek részt, de abban is, hogy azok valóban eljussanak a könyvesboltok polcaira és az olvasók kezébe.

Kedvenc könyv: J. K. Rowling – Harry Potter-sorozat


barna-gergoBarna Gergely vagyok, ’89-ben születtem. 2008-ban a Mesharray Digital Media Scool-ban, 2012-ben Köztársasági ösztöndíjasként az Óbudai Egyetemen végeztem. Mesterdiplomámat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építész-karán szereztem.

Utóbbi években a saját design vállalkozásom építése mellett az Óbudai Egyetemen és a BME-n számítógépes grafikát is tanítokSzenvedélyem a tervezéseim folyamán maradandót és értékeset alkotni mindenki számára.

Kedvenc könyv: J.R.R. Tolkien – A Gyűrűk Ura


soos-tibi-szerkesztoSoós Tibor vagyok, 1969-ben születtem Esztergomban. A Szegedi Tudományegyetemen végeztem, magyar-történelem szakon, s ezt a két tárgyat tanítom jelenleg is egy vidéki gimnáziumban. Munkám mellett szerkesztéssel és írással foglalkozom: eddig két saját kötetem jelent meg, egyben pedig társszerző voltam.

Íróként célom olyan szórakoztató, ugyanakkor tanító műveket alkotni, amelyeket nem csak Magyarországon, hanem a Lajtán túl is megértenek. Szerkesztőként pedig szeretném hozzásegíteni pályatársaimat, hogy igényes és tartalmas könyvekkel lépjenek a nagyközönség elé.

Kedvenc könyv: Spiró György – Fogság


Erzso vagottLíbor Erzsébet vagyok, ’82 augusztusában születtem, és bár korán vonzani kezdett a könyvek és a képzelet világa (gyerekkoromban mindig könyvtáros szerettem volna lenni), én mégis egy reál hivatás felé vettem az irányt. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán végeztem gazdálkodási szakon logisztika szakirányon. Ám sokáig nem találtam a helyem az életben, nem tudtam, mit is keresek valójában, a céljaim homályosak voltak előttem, egészen addig, amíg anya nem lettem. A kislányom érkezése rádöbbentett, hogy fogy az időm az álmaim megvalósításához. Úrrá lett rajtam a régi szenvedélyem: a könyvek. Így találtunk egymásra az Álomgyár Kiadóval.

Terjesztőként a legfőbb célom a szerzőink szórakozást, örömöt és kikapcsolódást nyújtó alkotásait a könyvesboltok polcaira varázsolni, hogy minél több ember olvashassa őket.

Kedvenc könyv: Ken Follett – Katedrális


Kiss Nikolett vagyok, ’90-ben születtem Budapesten. A könyvek, az írás és a művészetek világát mindig is leplezetlen áhítattal csodáltam. A grafikával már tinédzserkorom óta ismerkedem és mindig megragadtam a kínálkozó lehetőségeket a gyakorlásra, ez a szenvedélyem egy Kiadványszerkesztő OKJ-s képzésben csúcsosodott ki. Előtte viszont még megszereztem diplomámat a PPKE Kommunikáció és média szakán, ahol az újságírást és médiaismeretet hallgattam.

Dolgoztam már könyvkiadónál, magazinnál is, de végül 2016 ősze óta az Álomgyár grafikai és marketing csapatát erősítem, itt borítótervezésben és egyéb kreatív anyagok készítésében segítek szerzőinknek, valamint eligazodni a közösségi média útvesztőiben.

Kedvenc könyv: Alessandro Baricco – Selyem


Faniszló Ádám vagyok, 1987-ben születtem Gyulán, tanulmányaimat a Budapesti Kommunikációs Főiskolán (most már METU) végeztem tervezőgrafika szakon. Már az iskolai évek alatt is felkértek könyvborító tervezésre, mely az alkalmazott grafikán belül az egyik kedvencemmé vált a plakát mellett. A Spatium kreatív ügynökségnél tettem szert tapasztalatokra branding és reklámgrafika területén.

Első sikereimet az ARC plakátkiállításon szereztem, ahol kétszer is különdíjban részesülhettem. Több kiadónak készítettem már borítókat (Agave, Typotex, SyllaBux). Lehetőségem nyílt HVG címlapokat készíteni. 2017-ben beválasztottak a Magyar Plakát Társaság tagjai közzé.


Farkas Krisztina vagyok, magamról talán csak ennyit:

“Nem kell hinni, hogy aki könyvekbe menekül, okvetlen az élet elől akar szökni. Sokszor inkább tágítani akarja életét, több életre szomjas, mint amennyit kora s végzete kiosztott.” – Babits Mihály

Kedvenc könyv: Emily Bronte – Üvöltő szelek