Keményebb, mint a gyémánt - Női nagyságok a magyar történelemben | Álomgyár
  • Könyvek
  • E-könyvek
  • Akciók
  • Boltjaink
  • Magazin
Akciók
Könyvek
E-könyvek
Sikerlisták
×
ISBN: 9789635702572
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Év: 2021
Kategória
Keményebb, mint a gyémánt - Női nagyságok a magyar történelemben
0 (0)

„Hiánypótló gyűjtemény a legendás magyar asszonyokról.” – Karády Anna

„Nők, akik szebbé, jobbá tették a világot.” – Pap Éva

„Árnyékban éles fény vagy, és ékes árnyék a fényben…” – írta Radnóti Miklós feleségének,

Gyarmati Fanninak a neki szóló versben. A nőnek, aki nemcsak a társa, hanem szellemi partnere is volt – és aki később, élete végéig viselte a költő halála után rázuhant terheket, és gondozta hagyatékát, emlékét. 

Sokan voltak a magyar történelemben olyan nők, akiket nem egy férfi határozott meg, hanem akik a maguk jogán igyekeztek vagy tudtak azzá lenni, akik szerettek volna. Olyan időkben is, amikor ez nem volt könnyű és magától értetődő.

Nők, akikről legtöbben azt sem tudják, hogy léteztek.

Mert tudjuk-e, hogy I. (Nagy) Lajos királyunk édesanyja, Łokietek Erzsébet élete végéig fia társuralkodója volt? Hogy anyja, Szilágyi Erzsébet támogatása nélkül Mátyás soha nem lehetett volna király? Hogy Kazinczy Ferenc felesége, Török Sophie „indította be” a modern magyar irodalmi életet? Hogy Szendrey Júlia tehetséges író-költő volt, és nem számításból „dobta el az özvegyi fátylat”? Hogy Weöres Sándor egyik legismertebb gyerekverse nem gyerek-, hanem szerelmes vers, amit a magyar hospice-mozgalmat életre hívó pszichológusnak, Polcz Alaine-nek írt?

Soós Tibor nagy sikerű Árnyékból a fényre című képeskönyvének párját tartja kezében az olvasó.

Olyan magyar nők történetét, akik nemzetközi társaikhoz hasonlóan nem akartak a férfiak által meghatározott keretek között élni, hanem a maguk útját szerették volna járni. Volt, akinek sikerült, volt, akinek nem. Volt, akit csak az utókor ismert el. Sorsuk azonban példamutató a mai nők – és férfiak – számára is.

Több mutatása
5 499 Ft
4 674 Ft
15%
Kosárba
Várható szállítás: 2-5 munkanap
Kívánságlistára
Ingyenes
szállítás 7000 Ft-tól
Több ezer
átvevőpont
Naponta
bővülő kínálat
15% kedvezmény az
előjegyezhető könyvekre
A szerzőről
Soós Tibor
Feliratkozom a szerzőre

SOÓS TIBOR


Soós Tibor (írói álnevén T.R. Salty) 1969. november 17-én született Esztergomban. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán végzett magyar-történelem szakos középiskolai tanárként. Jelenleg gimnáziumban tanít, emellett több könyvkiadónak (közöttük az Álomgyárnak) is dolgozik szerkesztőként. Több sikerkönyv megjelenéshez segítése fűződik a nevéhez.

Középiskolás kora óta foglalkozik írással, 2011-ben debütált, azóta folyamatosan jelennek írásai a legkülönfélébb témákban. A Nőkorszak magazin és a WMN magazin vendégszerzője, a Galaktika magazin állandó szerzője.


„Mivel első (megjelent!) regényeim sci-fik voltak, azonnal beskatulyáztak sci-fi szerzőnek, noha írásaim jelentős része nem fantasztikus témájú. Ugyanis „fordított” író vagyok: nem a zsánerhez keresek témát, hanem, ha találok egy érdekes témát, ahhoz párosítok zsánert. Ebből adódóan írtam már novellákat a magyar és egyetemes történelemről, tárcákat a WMN magazinba korunk problémáiról, ismeretterjesztő albumot ismert nőkről vagy kisregényt a Galaktika magazinba. Célom, hogy minél szélesebb közönséget megszólító szórakoztató műveket alkossak, amiket nemcsak nálunk, hanem a Lajtán túl is megértenek.”

– Soós Tibor/T.R. Salty 


2011-ben jelent meg Bellum Atlantis című regénye, amit azonnal jelöltek a Zsoldos Péter díjra. 2015-ben debütált történelmiregény íróként A fába döfött kard című kisregényével, amely a Történelmiregény-írók Társaságak éves antológiájában jelent meg. Azóta a Társaság összes novelláskötetében szerepelt szerzőként magyar és egyetemes történelmi tárgyú műveivel. 2016-2019 között jelent meg posztapokaliptikus, A Fekete Szivárvány című trilógiája, amelyben igyekezett kicsit új szemszögből megközelíteni a zsánert. 2020-2021-ben nagysikerű albumokat adott ki korunk és az elmúlt idők meghatározó magyar és nemzetközi nőalakjairól. Jelenleg egy, a mai 40-50-es korosztály párkapcsolatai nehézségeiről és életközépi válságáról szóló „társadalmi kalandregényen” és egy, az ókori Egyiptomban játszódó kalandos-nyomozós regénytrilógián dolgozik.


Eddig megjelent könyvei:

Bellum Atlantis (2011)

Pre Bellum Atlantis és más mesék (2013)

A Fekete Szivárvány 1.: Erődvárosok(2016)

A Fekete Szivárvány 2.: Ébresztés (2017)

A Fekete Szivárvány 3.: Szivárvány (2019)

Árnyékból a fényre (2020)

Keményebb, mint a gyémánt (2021)


Díjak, jelölések:

Zsoldos Péter díj jelölés (2012)


Facebook oldala: https://www.facebook.com/trsalty


A szerző további művei
Teljes lista
Hasonló könyvek
Kapcsolat
36-1-770-8701
(munkanapokon
9:30 és 16:30 között)
Vásárlás
2021 www.alomgyar.hu © Minden jog fenntartva Publish and More Kft.
Visa
Mastercard
Ez az oldal Teljesítmény sütiket használ a jobb böngészési élmény biztosítása érdekében. A webhely használatának folytatásával elfogadja ezeket a sütiket.