David Perlmutter neurológus és táplálkozástudós, számos könyv szerzõje a gabonaagyúságról írta új könyvét. Mondanunk sem kell, hogy zajos nemtetszés-nyilvánítások közepette Ez a könyv tetszik vagy sem egy újabb repedést ütött a nyugati táplálkozás piramisán. Pedig nem tett semmi rosszat, csak összefoglalta a kutatók által már jól ismert tényeket arról, hogy az Alzheimer-kór és általában a demenciák, illetve a Parkinson-kór és egyéb neurodegeneratív betegségek fõ okozói a finomított szénhidrátok. ..A szerzõ pontról pontra levezeti, hogyan okoz a finomított szénhidrátok fogyasztása elõször inzulinrezisztenciát, majd metabolikus szindrómát,és az így megemelkedett gyulladásszint végül miként idézi elõ az agy szó szerinti zsugorodását és összezavarodott mûködését Persze, Perlmutter szavaival élve, nem lehet azért hibáztatni az embereket, mert eddig a szakértõkre hallgattak. Egy ideje azonban másféle szakértõk is felbukkantak, nem csak a hivatalos orvostudomány dogmáit szajkózók. Remélhetõleg elõbb-utóbb az õ fülükbe is eljut az új kor új tudományának híre, talán éppen e könyv révén. Dr. Szendi Gábor, a kötet szaklektora