Napjainkban egyre több információ áll rendelkezésünkre arról, hogy a mindennapi étkezésünk és életmódunk mekkora hatással van az egészségünkre, ráadásul egyre többeket érint a különböző alapanyagoktól, élelmiszer-összetevőktől mentes étrend. A teljes értékű táplálkozás érdekében azonban nem mindegy, hogy az ételek egyes összetevőit hogyan, mivel helyettesítjük. Ez a különleges gyűjtemény közel 70 olyan receptet ismertet meg az olvasóval, amely valamennyi étel esetében cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, a 160 gramm szénhidrátos diétába illeszthető, és vegán is egyben. Szerzője, Dr. Andrási Nóra – eredetileg gyógyszerész, kutató, a Nóri mindenmentes konyhája blog írója –, a korábbi egészségtelen életmódot felszámolva, maga is végigment ezen az úton, és ma már egy sokkal teljesebb, minőségibb életet él. A személyes példán alapuló könyve mindazoknak szól, akik végre örömmel, kockázatok nélkül szeretnének alkotni a konyhában, és akik szeretnének egészségesen, táplálékérzékenység okozta problémák nélkül, aktív életet élni. |
Szeretem, ha a felkelő nap a kedvenc kávés bögrémmel a kezemben, az ablakban talál. Ezek az én tökéletes reggeleim!
A bringám küllőinek hangja zene füleimnek – számomra ez az igazi szabadság.
A tavasz a kedvenc évszakom: minden évben mosolyt csal az arcomra, amikor olvadás után először megérzem a föld illatát.
Szórakoztató látni, milyen hatással vagyok másokra: sokan zavarba jönnek, ha “egészségtelen” dolgokat esznek a közelemben.
A dokumentálás közel áll hozzám: a konyhai kísérleteimről pontos naplót vezetek.
Eddig megjelent könyvei: