Ebben a magazinban több mint száz #gasztrocsajt mutatunk be, azaz olyan  nőket, akik a gasztronómiát választották hivatásul. Célunk, hogy ihletet  és jó példákat hozzunk itthonról és az egész világból, valamint  megmutassuk: érdemes a saját, önazonos utunkat járni, akkor is, ha az  esetleg elsőre furcsának vagy rögösnek tűnik. Íme, néhány következtetés,  amit a számos interjú és találkozás után levontam: Sokszínűségünkben  valójában mind egyformák vagyunk. Teljesen mindegy, hogy Budapesten,  Amszterdamban, Berlinben, vagy Tel-Avivban élünk, hogy alacsonyak,  magasak, soványak, molettek, szőkék, barnák, feketék, arabok, zsidók  vagy romák vagyunk, mindez csak a keret. Amikor főzünk és etetünk,  egyformák vagyunk. A gasztronómiával foglalkozó nők a legjobb fej  emberek. A kulináris szakmák a megosztásról szólnak: átadjuk egymásnak a  receptjeinket, ételeinket, kedvenc helyeinket, barátságainkat,  kapcsolatainkat, történeteinket. A főzés és az evés/etetés még mindig a  létező legjobb kommunikációs eszköz, amely minden korlátot lebont. Aki  gasztronómiával szeretne foglalkozni, álljon be először két napra egy  éttermi konyhára. Azzal a tévhittel szemben, miszerint a cukrászlányok  egész nap pisztáciás süteményt díszítenek, az igazság az, hogy néha  órákon át gumikesztyűben mosogatnak. Szenvedély, vízió, hitelesség,  önazonosság, és rengeteg, kőkemény munka a kulcsa a sikernek ebben az  összes, a következő oldalakon megjelenő #gasztrocsaj egyetértett  Budapesttől Varsóig. Ebben a kiadványban a legnehezebb feladatnak az  bizonyult, hogy ki maradjon ki, hiszen itthon is rengeteg az inspiráló,  bemutatásra váró szereplő. Aggodalomra semmi ok, folytatás következik!  Mautner Zsófi