Az élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv. Lénárt Gitta most már online tanfolyamokon keresztül is átadja a nyersétkezés titkait és receptjeit. Nézd meg: https://yourhealth.store/lenartgitta/
Lénárt Gitta a nyers vegetarizmus talán legismertebb hazai képviselője. Több nagy sikerű könyvet írt a témában, és aktív közösségi szervező szerepet játszik.
Budapesten született, évekig dolgozott mikroelektronikai tervező mérnökként, később szoftverfejlesztőként és informatikusként. Férjével és 3 gyermekével Budapesten él.
1993 óta vegetáriánus, majd 2007-ben áttért a nyers vegán táplálkozásra, elsősorban egészségügyi okok miatt. Az életmódváltás arra ösztönözte, hogy gyorsan bővülő ismereteit és tapasztalatait megossza másokkal is. 2008-tól vezeti az internetes naplóját, és aktív közéleti szervező szerepet vállal, összejöveteleket szervez.
2010-től évente jelennek meg könyvei, és tanfolyamokat is tart a nyers vegán életmód népszerűsítésére. 2011-től rendszeres előadó az évente megrendezésre kerülő Vegetáriánus Fesztiválon, és főszervezője a szintén évente tartott Zöldturmix Fesztiválnak. Ugyanebben az évben két társával elindította a Nyersétel Akadémiát, amely hivatalos keretet nyújt az előadások, tanfolyamok és összejövetelek szervezéséhez.
Lénárt Gitta most már online tanfolyamokon keresztül is átadja a nyersétkezés titkait és receptjeit.