A változókorról keveset beszélünk, egy kicsit a tabutémák közé tartozik. Éppen ezért sokszor félinformációk, téves képzetek keringenek róla, pedig így vagy úgy mindenkit érint az életkor előrehaladtával. Ebben a kötetben nemcsak szakszerű és közérthető ismereteket kapunk a változókorról, vagy más néven a menopauzáról, hanem egészen új megközelítésben, mégpedig a táplálkozástudomány felől. Három tapasztalt és elhivatott dietetikus elhatározta, hogy a témát átfogóan kifejtik, és kiegészítik olyan ételek receptjeivel, amelyek jótékonyan és szelíden enyhítik a változókorral járó kellemetlen tüneteket. Ha megfogadjuk a tanácsaikat, és idejében felkészítjük a szervezetünket a fordulatra, akkor derűsen és kiegyensúlyozottan vehetjük az akadályokat. Amikor elméletben már tisztában vagyunk azzal, hogy milyen élettani hatások zajlanak le bennünk az átalakulás idején, és kellően megéheztünk, 57, gyönyörű fotóval kísért, egészséges és kifejezetten a változókorra hangolt receptet kapunk. Érdemes kedvünkre válogatni és az újdonságokat kipróbálni. A tartalmas olvasnivalót Patyi Szidónia természetes hangulatú fotói teszik még színesebbé.
1998-ban végzett a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar dietetikus szakán, majd 2002-ben egyetemi diplomával egészítette ki a végzettségét a Nyugat-magyarországi Egyetem élelmiszer-minőségbiztosító szakán. Több évig terápiás dietetikusként dolgozott kórházakban, de vezetett iskolaélelmezést is.
Küldetésnek éli meg a szakmáját, fontosnak tartja az egészséges táplálkozást, az egészséges életmódot. A Menopauza című könyvet is elsősorban a nők életében bekövetkező változásra való tudatos felkészülésnek szentelték a többi szerzővel egyetemben.
Eddig megjelent könyvei: