• Könyvek
  • E-könyvek
  • Akciók
  • Boltjaink
  • Magazin
A világ ízeinek anatómiája
ISBN: 9786156488527
Várható megjelenés: 2025-11-03
Oldalszám: 336
Nyelv: magyar
Kötésmód: keménytáblás
Kategória

A világ ízeinek anatómiája

0 (0)
Palágyi Eszter neve egyet jelent a gasztronómiai csúcsteljesítménnyel és a konyhaművészet határainak feszegetésével. Michelin-csillagos séfként nem csupán ételeket, hanem gondolkodásmódot, új szemléletet teremtett: olyan komplex tudást, ahol az ízek, illatok, textúrák és történetek egy közös nyelven szólnak. Ez a könyv nem egyszerű szakácskönyv. Sokkal inkább tankönyv és inspirációs forrás mindazoknak, akik érteni és átlátni szeretnék a világ ízeinek mélyebb összefüggéseit. A kötetben recept, technológia, kultúrtörténet és filozófia találkozik – olyan enciklopédikus igényességgel, amely új mércét állít a szakácskönyvek világában. A Világ ízeinek anatómiája bemutatja, hogyan épül fel az ízek rétegezett univerzuma: miként kapcsolódnak egymáshoz a távoli kontinensek alapanyagai, milyen tudományos és érzéki logika szervezi az umamit, a fűszerek erejét, a textúrák játékát. Minden fejezet betekintést nyújt az alapanyagok mélyebb természetébe, a fine dining technológiák precizitásába, és abba a gondolkodásmódba, amely a jövő gasztronómiáját formálja. A könyv azoknak szól, akik tanulni, érteni és alkotni akarnak. Séfeknek, szakácstanoncoknak, étteremtulajdonosoknak, gasztronómiai kutatóknak és mindazoknak, akik hiszik, hogy az étel több mint táplálék: kultúra, művészet és tudomány egyben. Palágyi Eszter személyes történetei, háttértudása és kísérletező szenvedélye teszi egyedivé ezt a kiadványt, amely egyszerre szakmai kézikönyv és inspirációs utazás: a világ ízeinek anatómiáján keresztül új perspektívát ad, és meghív mindenkit egy páratlan gasztronómiai kalandra – a jövő konyhájába.
Több mutatása
Várható szállítás: 2-5 munkanap
Kívánságlistára
Kedvezményes
szállítás 10 000 Ft-tól
Több ezer
átvevőpont
Naponta
bővülő kínálat
10% kedvezmény az
előjegyezhető könyvekre
A szerzőről
Feliratkozom a szerzőre
Több mutatása
Hasonló könyvek
Kapcsolat
+36-1-770-8701
(munkanapokon
10:00 és 16:00 között)
Vásárlás
2021 www.alomgyar.hu © Minden jog fenntartva Publish and More Kft.
VisaMastercard